Najmladší autor odbornej literatúry P. Smolej získal akademické ocenenie

18.09.2007 Medzilaborce

Medzilaborce 18. septembra (TASR) - Najmladší autor odbornej literatúry na Slovensku 20-ročný Peter Solej z Medzilaboriec sa stal držiteľom akademického ocenenia. Vedenie Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici mu udelilo ...
Vysoké akademické ocenenie, ktoré bolo prvýkrát v histórii spomínanej univerzity udelené študentovi, prevzal mladý Medzilaborčan počas slávnostného zasadnutia vedeckej rady za účasti rektorov a prorektorov univerzít zo Slovenska aj zo zahraničia. \"Ocenenie som prijal s pokorou a mimoriadne si ho vážim. Samozrejme, bude ma motivovať k ďalšej činnosti, \" uviedol dnes pre TASR študent 2. ročníka Ekonomickej fakulty UMB, ktorý v septembri vydal svoju piatu knihu - reprezentačnú publikáciu s názvom Krása zakliata v kove. Knihu, ktorá bola editovaná pod záštitou ministra hospodárstva Ľubomíra Jahňátka, budú využívať na propagáciu Slovenska v zahraničí. Dovedna 192-stranová publikácia dokumentuje novodobé medailérske dielo celosvetovo jedinečnej, najstaršej a nepretržite pracujúcej mincovne v Kremnici. Vyšla v náklade 1200 kusov.
Solej je prezidentom občianskeho združenia NAPS, ktoré v spolupráci s prešovským primátorom Pavlom Hagyarim pripravuje 3. ročník ekumenického koncertu sakrálnych spevov. Ten sa uskutoční v Prešove 4. októbra.
 

Vyberte región